Popis

Počítate kalórie a neustále plánujete a zostavujete jedálničky?

S touto brožúrou už nemusíte! Vnútri nájdete hotový poklad – rámcové jedálničky:

  • obsahujúce vypočítané kJ a váhy potravín, ktoré sa v jedálničkoch najčastejšie vyskytujú
  • pre sladké aj slané raňajky
  • pre obedy aj desiaty
  • na teplé i studené večere
  • pre zeleninové šaláty

Nikdy nebolo zostavovanie jedálnička tak jednoduché! Túto brožúru si určite nenechajte prekĺznuť!

Brožúra poskytuje ucelený návod, ako si zostaviť vhodný jedálniček na trvalé a zdravé chudnutie, ktorý bude obsahovať všetky potrebné živiny v optimálnom množstve. Veľkou výhodou je, že si jedálniček podľa návodu zostavujete sami podľa vašich chuťových preferencií a surovín, čo máte práve po ruke. Pri jedálničku tak môžete vydržať dlhodobo a nejedná sa o žiadnu diétu, pri ktorej nie ste spokojní a tešíte sa na jej koniec.

V každej kapitole nájdete tabuľky, s ktorými budete pri zostavovaní jedálnička pracovať. Z každého stĺpca v tabuľkách si vyberiete jednu surovinu (prípadne kombináciu v adekvátnom množstve) a ľubovoľne si tak poskladáte jedlo, ktoré vám bude chutiť. Vďaka tomuto návodu si môžete zostaviť stovky rôznych variantov celodenných jedálnych lístkov, pri ktorých máte istotu, že budú nutrične vyvážené.

Všetko je zostavené pre jedálniček obsahujúci 6000 kJ s optimálnym pomerom bielkovín, tukov a sacharidov. Pokiaľ potrebujete vyšší príjem energie, množstvo surovín si jednoducho zvýšite.

Samostatná kapitola je venovaná aj pitnému režimu, jedlu v reštaurácii a nájdete tu aj tipy na zdravé maškrtenie.

V poslednej kapitole nájdete tabuľku pre správny odhad hmotnosti porcie, aj keď napríklad práve nebudete mať po ruke váhu.

Ak neviete, ako správne vyberať potraviny, aké potraviny sú na chudnutie vhodné a aké je lepšie obmedzovať, odporúčame tiež brožúru Chcem zmenu. Ako na výživu I.